Många svenskar tycker det är trevligt att åka till varmare länder för att kunna njuta av sol och bad. Detta är något man unnar sig hela året om eftersom den svenska sommaren inte alltid kan lova bra väder.

Bussresa till sol och bad

Det har blivit väldigt populärt att resa men eftersom folk även börjar bli mer miljömedvetna så väljer många att ta bussresor i stället för att flyga. Detta beror bland annat på att man vill göra mindre klimatpåverkan men även för att resan i sig blir semester och man får sol och badse många länder på vägen.

Att resa med buss till sol och bad resmål har sina för- och nackdelar. Fördelen är att man får se mycket på vägen, man får träffa andra människor och det blir en annan atmosfär med de man reser med. Nackdelen kan vara att det tar längre tid att åka med buss än med flyg. Samt att det inte går bussresor till alla ställen.

Att resa med buss är ett bra alternativ i Sverige. Spanien och Italien är två länder dit svenskar gärna åker för att njuta av sol och bad. Sol och bad är något som tilltalar väldigt många personer och det är något man tycker om oavsett ålder och kön. Det gör att bussresorna blir familjeresor där gamla och unga, par, singlar och familjer reser tillsammans och man får vänner för livet. Även vänner man kan umgås med på plats vilket kan göra att man inte bli lika ensam som annars. Det finns de som knyter starka vänskapsband på bussresor genom Europa till länder som erbjuder sol och bad.

Att den svenska sommaren inte alltid levererar den sommaren man vill ha kan göra livet surt så det gör att man i stället väljer att ta en resa till sol och bad orter i Europa för att komma iväg och få njuta.